OCMW Mechelen

OCMW woningbouw project Mechelen

De renovatie van de woningen aan de Antwerpsesteenweg is geconcipieerd vanuit het oogpunt van de conservatie van het bepalende karakter van het geheel. De voorgevels zijn opgefrist en de reorganisatie van de woonindeling gebeurde aan de achtergevel.

De 26 bestaande woningen waren opgevat als halfopen en gesloten bebouwingen geschikt in een U- vorm. De woningen zijn nu per verdieping twee-aan-twee samengevoegd. Zodat er op het gelijkvloers 13 woningen en op de verdieping 13 woningen ontstaan.

De woningen op de verdieping zijn ontsloten door een gaanderij aan de achtergevel die binnen het bestaande volume werd vormgegeven. Om de privacy vanuit de zijvleugels naar de achterliggende percelen te garanderen werd er een scherm geplaatst: zicht beperken maar toch nog licht door laten.

In beide hoekpunten van de U werden nieuwe volumes gecreëerd waarbinnen technische lokalen, verticale circulatie en gemeenschappelijke bergplaatsen werden ondergebracht.

Project Naam

OCMW Mechelen

Typologie

Woningbouw

Bouwjaar

2015

Status

Voltooid

Bouwheer

OCMW Mechelen

Ligging

Antwerpsesteenweg, Mechelen