Manège Sint-Truiden

Woningbouw project Sint-Truiden

De gevel van De Manège (vroegere stadsfeestzaal)  is een beeldbepalende factor in het straatbeeld. Het gebouw dateert van 1860 en deed oorspronkelijk dienst als paardrijschool.

Er werd een concept bedacht dat specifiek mikt op de groeiende groep van jonge alleenstaanden en eenoudergezinnen. Een nieuwe vorm van wonen waarbij er zuinig wordt omgesprongen met het ruimtegebruik. Het compacter wonen wordt flexibel ingevuld en aangevuld met meer beleving, gemeenschapsgevoel en diensten waarbij de stedelijke omgeving als leefruimte wordt ervaren. Bovendien worden gemeenschappelijke groene ruimtes ingebouwd om het gemeenschapsgevoel aan te wakkeren. Tot slot zullen de appartementen uitgerust worden met slimme technologieën. Dit zijn niet zozeer technologische snufjes maar eerder eenvoudige en praktische ingrepen die het leven aangenamer maken.

De grote vlakken in gevelsteen en het repetitieve karakter van de raamopeningen zorgen voor rust en eenheid in de bebouwing. De panelen – schijnbaar willekeurig geplaatst – zorgen dan weer voor dynamiek en speelsheid.

 

Project Naam

Manège Sint-Truiden

Typologie

Appartementen

Bouwjaar

2018-

Status

Vergunningsfase

Bouwheer

AGOST, Steps Real Estate

Omvang

5500 m²

Ligging

Rijschoolstraat, Sint-Truiden